Az okosfegyverek biztonságosabbak



|

Legalábbis az első okosfegyver, az Armatix iP1 tervezője szerint. Ernst Mauch a The Washington Post véleményrovatában érvelt a technológia mellett.

Az okostelefonok, okostévék, okosórák, okoskarkötők, okossütők, okoszoknik és okosmatracok után hamarosan az első okosfegyverek is kaphatóak lesznek az Egyesült Államokban.

Hirdetés

A világ első „smart gunját” egy Ernst Mauch nevű mérnök fejlesztette ki. Az Armatix iP1 nevű pisztolyt csak az sütheti el, aki a csuklóján viseli a hozzátartozó órát. A technológia komoly felhördülést keltett a szabad fegyverviselés támogatói körében, akik attól tartanak, hogy a kormány előbb-utóbb törvénybe foglalja, hogy a jövőben csak okosfegyvereket lehessen forgalomba hozni Amerikában.

Mauch hétfőn, a The Washington Post Op-Ed (külső véleményeknek fenntartott) rovatában megjelent írásában igyekezett csitítani a kedélyeket. „Nagy elismeréssel és tisztelettel adózom az Egyesült Államok tűzfegyver-kultúrájának” – írta. A tervező szerint az iP1 nem veszélyezteti a fegyverviseléssel kapcsolatos jogokat, sőt, „mivel ez a technológia pozitív és biztonságosabb élményt biztosít, úgy hiszem, csak nőni fog a fegyverrajongók száma.”

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.