Hirdetés

Az Opera is betörne a mobiltelefonok világába



|

Hirdetés

Okostelefonokra eddig is létezett Opera megoldás, az Opera Mobile. Mostantól viszont az olcsóbb készülékek tulajdonosai is kipróbálhatják a böngészőt, melynek stílszerűen az Opera Mini nevet adták.

A fejlesztő vállalat szerint csak annyi a telefonokkal szemben támasztott követelmény, hogy tudjanak Java alkalmazásokat futtatni, de ez már egyre általánosabb tulajdonság a belépő szintű készülékek esetében is. A Java technológiára azért van szükség, mert a weboldalak szörfözés közben nem a telefonra töltődnek le, hanem egy távoli szerverre, melyből a mini böngésző butított kivonatot küld a készülékre.

A Mini ráadásul még túlzottan sok helyet sem foglal, összesen 60 kilobájtra van szüksége, míg a böngésző nagyobb testvére, az Opera Mobile még akár 4 megabájton is elterpeszkedhetett kiépítésétől függően.

Az olsói cég állítása szerint a szoftver támogatja a legfontosabb funkciókat, mint például a könyvjelzők használata vagy a korábban meglátogatott oldalak listája, csupán a bonyolultabb technológiát használó weboldalakkal gyűlhet meg a baja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.