Hirdetés

Az "Osztály nincs regisztrálva" hibaüzenet



|

Hirdetés

Mi okozhatja a hibát?Az AVI egy gyűjtőállomány: a mozgókép és a hang adatainak kódolása tetszőleges lehet. Ezt a munkát ki- és bekódoló modulok (úgynevezett kodekek) végzik, amelyek telepítés során kerülnek a gépre, a Windows csak néhányat ismer alaphelyzetben. Általában hiányzó kodeknek tulajdonítható, ha nem tudunk lejátszani valamely AVI állományt. A megoldás egyszerű: csak be kell szerezni a telepítőkészletet, és megoldódik a gond; lemezmellékletünkön megtalálják a legelterjedtebbeket (Windows Media, DivX, XviD).

A szokatlan hibaüzenet azonban arra enged következtetni, hogy egy hibásan telepített modul okozza a problémát. Ugyanez a tünet jellemzi esetenként a kodekcsomagokat (codec pack), amelyek az interneten terjednek "videohegesztő" körökben. Ezek a csomagok olyan fizetős szoftvermodulokat tartalmaznak, amelyek már feltelepített állapotukból lettek össszetákolva. Több szempontból is rizikót jelentenek: a büntetőjogi kockázat mellett aláássák, esetenként működésképtelenné teszik a rendszert. Helyettük - kiváltandó a DivX, XviD és társaik egyenkénti telepítését - inkább az FFDshow-t ajánljuk, amely egy legális DirectShow-szűrőcsomag. Telepítése után nézhetőek a DivX- és XviD- felvételek. Az FFDshow csak a bekódoló modult tartalmazza, a kikódolót nem, így DivX/XviD rögzítésre nem ad lehetőséget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.