Hirdetés

Ázsiai gyárat keres a Microsoft Xbox konzoljának



|

Hirdetés

Hirosha Ohura, a Microsoft Japan igazgatója elmondta, hogy a társaság eleinte a mexikói gyárból fogja Japánba szállítani Xbox konzoljait, a jövõben azonban szükség lehet egy ázsiai gyártóra, amennyiben a kereslet megnövekedik. "Jelenleg keresünk egy lehetséges gyártóközpontot az ázsiai régióban. Könnyen elõfordulhat ugyanis, hogy a magyarországi és mexikói gyártókapacitás kevésnek fog bizonyulni" - mondta Ohura.

A Microsoft a tervek szerint február 22-én, 264 dollárnak megfelelõ jenért adja ki az Xbox játékkonzolt Japánban. Az eszközt a társaság partnere, a szerzõdéses gyártó Flextronics készíti Mexikóban, illetve Magyarországon, az évi 1 milliárd dolláros szerzõdésnek megfelelõen. A szoftveróriás júniusig bezárólag mintegy 4,5 - 6 millió konzol leszállítását tervezi.

Ohura nem árult el sokat a Japán kiadásról, így azt sem tudni, mennyi Xbox konzol eladására számít a társaság a japán piacon. Szintén nem tudni, hogy a Microsoft mennyi játékkonzolt szállít a japán kiadáshoz, az elemzõk azonban hozzávetõleg 300 ezer darabra számítanak. Az Xbox japán sikerei nagymértékben függnek a kiadáskor, illetve közvetlenül azt követõen elérhetõ japán játékok választékától, ezért a Microsoft igyekszik minél több exkluzív játékot szerezni a konzolhoz. A társaság a megfelelõ játékellátás érdekében azt is fontolóra vette, hogy megszerez néhány kisebb, tehetséges játékfejlesztõkkel rendelkezõ szoftvercéget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.