Hirdetés

Ballmer mégsem vásárolhatja be magát az NBA-be?



|

A Microsoft volt vezérigazgatója 2 milliárd dollárt ajánlott az LA Clippersért. Úgy fest, kútba esik az üzlet.

Hirdetés

Steve Ballmer, a Microsoft volt vezérigazgatója még májusban jelentette be, hogy 2 milliárd dollárért felvásárolná az LA Clippers kosárcsapatot. Egy ideig úgy tűnt, minden rendben megy – csakhogy hétfőn Donald Sterling tulajdonos közölte, mégsem adja áldását az üzletre. Ballmer Sterling feleségével, Shelley-vel tárgyalt a felvásárlásról, aki maga is a Clippers egyik tulajdonosa.

Hirdetés

Sterling, akit egy rasszista megnyilvánulása miatt az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetség (NBA) egy életre eltiltotta a csapatvezetéstől, sajtóközleményében azt írta, valójában soha nem akarta eladni a Clipperst. Ügyvédje, Maxwell Blecher közölte, ügyfele ehelyett inkább 1 milliárd dollárra perli az NBA-t. Az Associated Press riportja szerint egyébként Sterling a múlt héten még kész lett vona aláírni a megállapodást, csak azután gondolta meg magát, miután kiderült, hogy az NBA nem fogja visszaszívni az eltiltását, és 2,5 millió dolláros bírság megfizetésére is kötelezte.

Ballmernek, aki saját bevallása szerint „imádja a kosárlabdát”, és „kész mindent megtenni azért, hogy a Clippers folytathassa győzelmi sorozatát”, minden valószínűség szerint várnia kell még egy keveset, mielőtt beszállhat a profi sportbizniszbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.