Hirdetés

Ballmer rögtön lemond, amint megnevezik az utódját



|

Állítólag Gates szerepe bizonytalan. Most az Ericsson-vezért tartják Ballmer legesélyesebb utódjának.

Hirdetés

A Microsoft igazgatótanácsa továbbra is gőzerővel keresi a leköszönő vezérigazgató, Steve Ballmer utódját. Korábban a Ford CEO-ját tartották a legesélyesebbnek a posztra, de Alan Mullaly a múlt héten egyértelművé tette, hogy nem akarja otthagyni az autógyártót. Most éppen Hans Vesterberg, az Ericsson vezérigazgatója az aktuális favorit.

Hirdetés

A Recode hétfőn, a „helyzetet jól ismerő forrásokra” hivatkozva azt írta, Ballmer abban a pillanatban leköszön igazgatótanácsi tagságáról, amint megnevezik az utódját. Ha értesüléseik helytállóak, az azt jelentené, hogy az 57 éves menedzser, aki szinte egész karrierjét a szoftvergyártónál töltötte, szinte minden kapcsolatot megszakít a céggel. Igaz ugyan, hogy Bill Gateshez hasonlóan ő is jelentős, nagyjából négy százalékos részesedéssel rendelkezik a cégben – de az igazgatótanács döntéseiben közvetlenül nem lesz szava.

A Recode szerint Gates szerepe egyelőre bizonytalan. A Microsoft igazgatótanácsának elnöke és a cég alapítója az utóbbi időben feltűnően sok időt töltött a Seattle-i főhadiszálláson; meglehet, az új vezérigazgatót is tanácsadóként segíti majd az első hónapokban. Nyilván, ez attól is függ, hogy ki kapja majd a posztot; Vesterberg mellett a Microsoft cloud- és vállalati divízióját vezető Satya Nadellát, a Skype volt elnökét, Tony Batest és a Nokia volt vezérigazgatóját, Stephen Elopot is esélyesnek tartják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.