Hirdetés

Begyűjtik a torrentezők adatait



|

Szinte minden letöltő összekapcsolódik egy adatgyűjtő szoftverrel.

Hirdetés

A Birminghami Egyetem tudósai a padovai SecureComm Konferencián számoltak be legfrissebb tanulmányaikról, amelyben azt vizsgálták, hogy a torrenteket mennyire monitorozzák a valóságban. Az eredmények szerint a nyomkövetés néhány órán belül megkezdődik. Egy népszerű tartalomnál például három órán belül logolják a megosztók IP címeit.

 

A kutatók egy olyan szoftvert fejlesztettek, amely torrentkliensként álcázza magát, valójában azonban a kapcsolatokról feljegyzéseket készít. A The Pirate Bay-en már három éve követik a felhasználókat, a bíróságon azonban semmit sem érnek az adatokkal, ugyanis sok esetben például nem gyűjtik be a megosztott tartalmakat.

 

Az ellenőrzést végző eszközöket gyakran rejtik hostingcégek mögé, hogy a feketelistákat elkerüljék. A kutatók szerint a monitorozást nem csak szerzői jogvédelemmel foglalkozók, de biztonsági cégek és kormányzati laborok is végzik. A népszerű filmeket és zenéket megosztók közül szinte mindenkinek begyűjtik az IP címét; az azonban már teljesen más kérdés, hogy a szerzett információkkal mihez akarnak kezdeni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.