Hirdetés

Bemutatkozott a kisméretű PC Card



|

Hirdetés

A kisebb és gyorsabb kártya egy olyan kártyahelybe illeszkedik, amely a jövőbeni asztali és mobileszközök megszokott elemévé válik.

Ez azért van így, mert az új ExpressCard az USB 2.0 és a PCI Express felületre épül, melyek a jövőbeni asztali rendszerek standard elemei lesznek. A mai PC Card kártyákhoz PC Card vezérlőre van szükség, amit azonban a legtöbb PC gyártó nem telepít részben a költségek miatt, részben pedig azért, mert a perifériák az USB vagy a PCI felületen keresztül is a géphez csatolhatók. Az első ExpressCard kártyahelyek kilenc hónap múlva jelennek meg az asztali gépeken, a noteszgépeken három hónappal később, mondja Brad Saunders, az Intel Mobil platformcsoportjának rendszerépítésze és a PCMCIA érdekcsoport (SIG) elnöke, amely az ExpressCard standard 1.0 verzióját publikálta.

A szabvány a kisebb méretű eszközök esetében lesz hasznos, de az asztali gépeket felhasználóinak is vonzó lehet, ha olyan nagyteljesítményű perifériákat kívánnak csatlakoztatni, mint a TV tunerek és a video dekóderek, ugyanis nem kell felnyitniuk a dobozt, hogy hozzáférjenek a PCI kártyahelyhez. Az ExpressCard két méretben lesz elérhető: az egyik 34, a másik 54 mm széles - mindkettő 5 mm vastag és 75 mm hosszú (míg a mai PC Card mérete 54x8x86 mm), és mindkettő ugyanazt a 26 érintkezős csatlakozót használja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.