Hirdetés

Benchmark eredményekkel a Linux ellen



|

Hirdetés

A szoftveróriás platformstratégiai vezetőjét, Martin Taylort az IBM-nek az az állítólag megalapozatlan állítása bőszítette föl, hogy a z900 nagygép processzor Linuxot futtatva ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint három vagy négy Windowst futtató Intel processzor azonos órasebességen. „Egy Linux kép egy zSeries CPU-n kb. ugyanúgy teljesített, mint a Windows NT egy 900 MHz-es Intel processzoron. A Windows 2003 teljesítménye ezt messze felülmúlja, semmi kérdés”, mondja Taylor. A Microsoftnak csupán azt nem sikerült bebizonyítania, honnan vette az IBM-nek tulajdonított állítást. Állítólag az IBM értékesítési stábjából mondta valaki egy ügyfélnek, de ezt nem tudják bizonyítani.

A megfigyelők azonban üdvözlik a Microsoft által közzétett adatokat, mert az IBM a múltban soha nem szolgált információkkal linuxos nagygépei teljesítményéről. Bár az IDC elemzője, Dan Kusnetzky szerint azért olyan ritkák az ilyen adatok, mert a felhasználókat nem érdekli - a teljesítmény csak másodlagos vagy harmadlagos kérdés az alacsonyabb karbantartási költségekhez viszonyítva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.