Hirdetés

Rügyeznek a fák! Beszél a szótár! Itt az új PC World!



|

Megjelent, kapható, böngészhető, a CD / DVD tartalma kipróbálható, nézhető, hallgatható: Mint a borítón is látszik, ebben a hónapban igazán nem spóroltunk a tartalommal: megjelent nyomtatott "testvérünk", a PC World magazin áprilisi száma!

Hirdetés

Nézzük, mit is kínálunk ebben a hónapban azok számára, akik - igen bölcsen - nem csak itt, a számítógép képernyőjén követik figyelemmel a PC World híreit és cikkeit. Online lapozgatásra is megvásárolható, illetve MédiaShopunkból megrendelhető vagy előfizethető nyomtatott magazinunk nem csak a belezsúfolt cikkek és hírek tekintetében sikerült "tömöttre", de a CD, illetve DVD mellékletet is csordultig töltöttük, például egy beszélő szótárral, és persze sok minden egyébbel. Lássuk!

200904-pcworld-magazin-01.jpg

Nézzük csak... Beszélő szótár? Ez érdekes lehet...


CÍMLAPSZTORI


A legjobb programok egy helyen! - Ingyen ebéd Windows alá
"Ingyen ebéd márpedig nincs" – tartja a népszerű mondás és való igaz, van az életnek néhány olyan területe, ahol helytálló ez a megállapítás. Szerencsére a szoftvereké nem ilyen. A PC World bemutatja a leghasznosabbnak vélt ingyenes alkalmazásokat kategóriánként csoportosítva, és oda is adjuk őket lemezmellékletünkön.


CeBIT 2009 - Optimista válság
Eddig még nem fordult elő a vásár történetében, hogy ne egy egész nemzetet, illetve országot nevezzen meg partnerének, hanem egy ország tagállamát. Az idei év hivatalos kiállítási partnere az USA talán leginkább IT-barát tagállama, Kalifornia.


Hogyan kapta a nevét 10 híres technológiai termék? - Azok a nagy nevek...
Az iPodtól és a BlackBerrytől a Twitterig és Wikipédiáig megvizsgáltuk, miként és kik nevezték el ezeket a híres termékeket.


Hasznos kiegészítők Microsoft Office-hoz - Office szervizcsomag házilag
Az Office 2007 elvileg mindent tud, amit egy teljes körű irodai programcsomagtól elvárhatunk. Mi mégis találtunk egy tucat olyan apró alkalmazást és kiegészítést, amelyek hasznos, új funkciókkal ruházzák fel kedvenc irodai csomagunkat.


Mobilnet, mobiltévé - Kezünkben az életünk
Képes-e kiváltani a mobilinternet a vezetékeset, ha csak böngészni akarunk? Elegendő-e a notebook helyett egy okostelefon? Csökkentek- e a mobilnet-hozzáférés árai az utóbbi hónapokban? Sokakat érdeklő kérdésekre keressük a válaszokat.

200904-pcworld-magazin-02.jpg

"Mindent megoldunk"? Sokat ígérünk, de az ingyenes
programok gyűjteménye valóban szinte mindenben segít!


FÓKUSZTESZTEK


A legjobb olcsó alaplapok


Az alaplapgyártók olyanok, mint az autógyárak: mindig a lehető legjobban felszerelt és legdrágább típust küldik tesztelésre, ezért nincs nehéz dolgunk, ha ebből a részegységből a legújabbakat kívánjuk bemutatni. Most azonban az olcsóbb, de még mindig kiválóan használható hardverelemeket válogattuk össze aktuális nagytesztünkhöz, bemutatva azt, hogy milyen pénztárcakímélő lehetőségek vannak egy jó alaplap beszerzésére.
Egyéb témáink:

  • Vásárlási tanácsadó Processzorok
  • Konfigurációk
  • 22" monitorok
  • 5.1-es hangszórók
  • Grafikus kártyák
  • Noteszgépek
  • A hónap ártippje: digitális videokamerák


HARDVERTESZTEK


  • Asus Rampage 2
  • Gainward 4870GS
  • Gigabyte GV-N295-18I-B
  • HP Pavilion dv7
  • Linksys Powerline AV Network kit
  • WinFast TV Pro 1920
  • 32 GB USB kulcsok
  • Fujitsu Siemens Amilo 3650s
  • Samsung P2250
  • ASUS Xonar Essence STX
  • OKI MC860dn
  • Epson EH-TW5000


BIZTONSÁG

  • Biztonsági hírek
  • Vírusok Varázslatos Világa 20.
  • ESET Smart Security 4
  • VIPRE Antivirus + Antispyware


SZOFTVERTESZTEK

  • Ashampoo Magical Snap 2
  • Corel Painter 11
  • Cyberlink Power DVD 9
  • Forgalomirányító mobiltelefonokhoz
  • MAGIX Audio Cleaning Lab 15
  • ACDSee Photo Manager 2009
  • BatteryBar 3.1b
  • RIOT 0.2.1
  • VideoCacheView 1.4
  • Firefox Extension Backup 6.1
  • FileTypesMan 1.20
  • Efficient Password Manager 1.21


MESTERFOGÁSOK

  • Telepítsünk médiacentert! 2.
  • Dinamikus weblapot Joomla!-val 2.
  • Csillageffekt-szűrő házilag

200904-pcworld-magazin-03.jpg

Mobilnet, biztonság, pénzügyek - mindhárom fogalmat sokat
halljuk manapság, mi pedig elmondjuk róluk a magunkét

 

Biztonsági mesterkurzus - Eső előtt köpönyeg
Rendszerünk csak annyira biztonságos, amennyire a leggyengébb pontja. Összeállításunkban végighaladunk a problémás részeken, és segítünk befoltozni a biztonsági réseket.


Money Manager Ex - Tartsuk kézben pénzügyeinket!
Talán nem jön rosszul a mostani pénzviharos időkben egy olyan szoftver, amellyel nyomon követhetjük a kiadásainkat és bevételeinket. Kevés van, ami könnyen kezelhető, ezért most egy ilyet mutatunk be.


Weboldalkészítő suli, 13. lecke - Diszkrét linkelés
Múlt hónapban azzal az ígérettel fejeztük be a 12. leckét, hogy ez alkalommal elkezdjük oldalunkat JavaScriptből alakítgatni. Ám mielőtt nekikezdenénk, egy kicsit korrigáljunk oldalunk stíluslapján.


Segélyvonal
Folytatjuk a számítógép használata során felmerülő problémákkal vívott „keresztes hadjáratunkat”, útravalónak pedig jó kis tippeket és trükköket csomagoltunk.


DVD tartalom


CyberLink PowerDVD 9
Lapunkban bemutatjuk a PowerDVD lejátszó legújabb, kilences változatát. Nevével ellentétben természetesen nemcsak DVD-k, hanem különféle HD-tartalmak lejátszására is rávehető. Újdonságai közé tartozik a TrueTheater technológia, amely a DVD-k nagy felbontású lejátszását segíti, valamint a HDMI 1.3 szabvány támogatása.


MAGIX Audio Cleaning Lab 15 deluxe

Teszteltük a MAGIX hangtisztító alkalmazásának új verzióját is. A program elsősorban otthoni felhasználók számára készült, előre beállított, varázslóalapú vagy teljesen manuális hangrestaurálás segíti a munkánkat. A mellékleten a program 30 napig használható próbaverziója kapott helyet.


Insofta Cover Commander

Mikor lehet szükségünk dobozkészítő alkalmazásra? Például ha illusztrálni szeretnénk egy zenét vagy könyvet a weben, de az is vicces lehet, hogyha családi képekből hozunk létre érdekes csomagolást.

 

200904-pcworld-magazin-04.jpg

A teljes verziós szoftverek most sem hiányozhatnak, és persze
frissült, aktualizálódott a vásárlási tanácsadó rovat is


CD tartalom


Ashampoo Magical Snap 2
Képernyőfotók készítésére és módosítására használható e havi teljes verziónk. Nemcsak a képek lementésére, hanem javítására, megváltoztatására is használható. 10 napon túli használatához internetes regisztráció szükséges, ennek leírása a cikkünkben található meg.


Beszélő képes szótár angol-magyar
Olvasóink egy beszélő angol–magyar/magyar–angol szótárat is ajándékba kapnak ebben a hónapban. Ennek szókincse mintegy 33 800 szóból áll, amely bővíthető. Használatával lehetőségünk van szavakra, szótöredékekre való keresésre is, de kereshetünk akár képek alapján is. Meghallgató az idegen szavak anyanyelvi kiejtése is. Telepítés utáni futtatásakor a lemeznek meghajtóban kell lennie!


VIPRE Antivirus+Antispyware 90 napos változat (próbaverzió)
Megjelent és lapunkban is teszteltük a VIPRE vírusirtó és kémprogram-eltávolító szoftver magyar nyelvű változatát. Olvasóink most kilencven napig tesztelhetik a programot, amennyiben ellátogatnak a www.sunbelt.hu/PCWorld oldalra és ott beírják a PCW90NAP kódot. A kód május 31-ig használható és egy e-mail címmel csak egyszer lehet regisztrálni. Ezután e-mailben kapjuk meg a 90 napos licenckulcsot.


ESET NOD 32 Antivrus 4.0 és ESET Smart Security 4.0
Ahogy olvasóink megszokhatták, ebben a hónapban is ingyenesen használhatják az ESET biztonsági szoftvereit. Ez természetesen a most megjelent négyes verziószámú antivírus programra és teljes védelmi csomagra is vonatkozik, amelyek telepítője természetesen megtalálhatók lemezmellékletünkön is – egyelőre angol nyelven.


Ingyen ebéd Windows alá
Ingyen ebéd Windows alá című cikkünkben rengeteg hasznos és ingyenes alkalmazást mutatunk be húsz kategóriában, így például zenelejátszót, böngészőt, képszerkesztőt. Hogy olvasóink is kipróbálhassák őket, mindegyikük telepítőjét elhelyeztük a mellékletünkön.


Office szervizcsomag házilag
Remek szoftver az Office 2007, de mint minden alkalmazásnak, neki is vannak hiányosságai. Cikkünkben mi tizenkét olyan alkalmazást gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével olyan dolgokra is megtaníthatjuk Office-unkat, amelyre „gyárilag” nem képes.


Websuli
Tizenharmadik részéhez érkezett weboldalszerkesztő cikksorozatunk. Ebben a hónapban kicsit korrigálunk oldalunk stíluslapján, majd pedig megismerkedünk a diszkrét linkelés fogalmával is. A mellékleten megtalálható cikkünk mintaoldala és a HTML, CSS és JS forrásai.


EASEUS Partition Master Home Edition 3.0
Otthoni felhasználásra ingyenes partíciókezelő, amellyel merevlemezeink struktúrájának megváltoztatására nyílik lehetőségünk újraformázás nélkül. Segítségével átméretezhetünk, mozgathatunk, másolhatunk és létrehozhatunk partíciókat. Maximum 800 gigabájtos merevlemezt tud kezelni!


PC WORLD TV tartalma

CEBIT 2009 – ASUS újdonságok

A CEBIT 2009-es rendezvényéről a 26. oldalon egy átfogó beszámoló is olvasható, de aki nem elégszik meg a betűkkel, annak itt a videó, melyet a népszerű gyártó standjánál forgattunk.


Zenéljünk otthon – Microsoft Songsmith
A Songsmith-mániát meglovagolva mi is kipróbáltuk milyen az, ha a zenei aláfestés megalkotását teljes egészében egy szoftverre bízzuk.


Óriás noteszek
Két hatalmas noteszgép járt a szerkesztőségünkben, az egyiket multimédiás, a másikat kifejezetten játékos célokra fejlesztették. A méret a lényeg?

És ezzel még nincs vége!

Windows 7 bemutató (3. rész)
Samsung külső DVD-író
NVIDIA Tsubame
Netbookok bemutatója
AMD Istanbul 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.