Hirdetés

Betiltanák az iskolákban a Pokémon GO-t



|

Az indonéz kormány betiltaná az iskolákban a népszerű játékot, ami állítólag károsítja a gyerekek elméjét.

Hirdetés

Dübörög a Pokémon GO, és bár tényleg kimozdítja az embereket a négy fal közül, nagyon sok a figyelmetlen felhasználó. Mivel könnyű túlzásba esni, egyre több helyen vezetnek be korlátozásokat. 

Hirdetés

Indonézia korábban már megtiltotta a rendőrségi és katonai személyzetnek, hogy a Pokémon GO-val játsszon szolgálat közben. 

A helyi kormány most az iskolákban is betiltaná a játékot, ugyanis a kormánytagok szerint az károsítja a gyerekek elméjét, ráadásul lustává is teszi őket. 

A vezetők azt szeretnék, ha a gyerekek az iskolákban a Pokémonok helyett a tanulmányaikra koncentrálnának. Egyelőre nem tudni, hogyan tervezik az ötlet kivitelezését, ugyanakkor bátorítják a szülőket, hogy ösztönözzék a gyerekeket arra, hogy a szabadidejükben ne a játékon lógjanak. 

Sokak szerint az alapötlet jó, de a teljes tiltás nem megfelelő megoldás - főleg azért, mert úgyis lesz egy következő játék, ami majd leköti a gyerekeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.