Hirdetés

Bezár az iWIW, hatalmasat bukhat a Sony - A hét legfontosabb hírei



|

A hét számos izgalmas hírt tartogatott a technológia iránt érdeklődő újságolvasók számára. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Hirdetés

Bezár az iWIW

Az Origo csütörtökön reggel számolt be róla, hogy június 30-án, tizenkét év működés után bezár az iWIW. A magyar közösségi oldal nem bírta a versenyt a Facebookkal, ezért a tulajdonos Magyar Telekom úgy döntött, nem finanszírozza tovább a veszteséges portált.

 

Az iWIW 2002-ben, egy évvel Mark Zuckerberg közösségi portálja előtt indult WIW néven, Várady Zsolt ötlete nyomán: A Magyar Telekom 2006-ban vásárolta meg a brandet egymilliárd forintért. A csúcson 4,7 millió regisztráltja és napi 1,5 millió látogatója volt az oldalnak, de ez a szám az elmúlt években drámaian visszaesett.

Részletek >>


Hatalmasat bukhat a Sony

Nem megy igazán jól a japán IT-ipar legnagyobb szereplőjének, a Sonynak. Hiába fogynak jól a PlayStation 4-es konzolok, a cég az év végén 489,5 millió dolláros veszteségre számít. A Sony pénzügyi igazgatója, Kenichiro Yoshida a bejelentés kapcsán hangsúlyozta: az idei évet a cégcsoport átszervezésére szánják, teljes üzletágakat építenek le, hogy minimalizálják a veszteségeiket.

 

A Sony már el is kezdte a karcsúsítást: nemrég adták el a Vaio-divíziót, és ezzel végleg kiléptek a PC-piacról. A héten jelentették be, hogy felhagynak az OLED TV-k fejlesztésével és gyártásával – a jövőben inkább a 4K LCD-panelek gyártására koncentrálnak.

Részletek >>

Hirdetés


Dübörög a phablet-piac

A Canalys statisztikái szerint elképesztő növekedést mutat a phabletpiac. Az idei év első negyedében eladott készülékek 34 százaléka 5 hüvelykesnél nagyobb kijelzőjű okostelefon volt – ez éves összehasonlításban nem kevesebb, mint 369 százalékos növekedést jelent.

 

Az elemzők szerint a fogyasztók ma már megkövetelik, hogy egy prémium kategóriás készüléknek nagy kijelzője legyen; nem véletlen, hogy ha hihetünk a pletykáknak, végül az Apple is beadta a derekát és még az idén piacra dobja a 4,7 illetve 5,5 hüvelykes iPhone-okat.

A legtöbb phabletet Ázsiában vásárolják. A szegmens vitathatatlan bajnoka a 44 százalékos részesedéssel rendelkező Samsung.

Részletek >>


Bemutatták a HTC One Mini 2-t

A HTC csütörtökön mutatta be aktuális csúcskészüléke, a HTC One (M8) kisebb, 4,5 hüvelykes kijelzővel szerelt változatát. A HTC One Mini 2 a nevén és a külsején kívül sajnos nem sok mindenben emlékeztet a zajos sikert arató „nagy testvérre”.

 

Az Európában kártyafüggetlenül bruttó 469 euróért (cca. 142 000 forintért) árult készülékbe középkategóriás hardver – 1,2 gigahertzes Qualcomm Snapdragon 400 processzor, 1 GB RAM és 16 GB-os háttértár – került. A telefon a legújabb 4.4-es Androidot használja; az előlapi kamerája 5, a hátlapi pedig 13 megapixeles.

Részletek >>

Az Amazon levédette a fehér háttér előtt fotózást

A múlt héten egy fotós blog szerzője szúrta ki, hogy az Amazon levédette a fehér háttér előtt való fotózást. Az Egyesült Államok szabadalmi és védjegyhivatalának (UPSTO) döntését számos kritika érte – nem csoda, hiszen ez körülbelül olyan, mintha Bezoséknak a szögletes kartondobozra sikerült volna védettséget szerezniük.

 

A „stúdióbeállításra” vonatkozó szabadalmi kérelmet még 2011-ben nyújtották be a hivatalhoz. A dokumentációjban a vállalat jogászai öt, sűrűn teleírt oldalban fejtették ki, mitől egyedi a módszer; részletesen ismertetik a képkészítés folyamatát és a stúdió elrendezését is. Igen ám, csakhogy – ahogy arra a TechDirt is rámutatott –, a mellékelt diagramon „egy olyan fotóstúdiót láthatunk, amely éppen úgy néz ki, mint az összes fotóstúdió a fényképezés történetében”.

Részletek >>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.