Hirdetés

Bill Gates beszédével megkezdődik a Comdex 2000



|

Hirdetés

évi Comdex, a legnagyobb amerikai számítógép- és kommunikációtechnológiai kiállítás, ahol kötelezően felvonul a high-tech ipar összes prominens cége és személye.Internet-kütyük, kéziszámítógépek, internetezésre alkalmas mobiltelefonok, és mindenféle más vezeték nélküli technológiák, s mindaz ami összeköti őket, ez fogja uralni a Las Vegasban november 13-án kezdődő Comdex kiállítást. Az idei rekordméretű rendezvényt több mint 100 ezer négyzetméternyi kiállító-területen rendezik meg, ami azt is jelenti, hogy a Las Vegas-i kiállítóközpont már nem nyújtott elég helyet az egész show befogadásához, amely így átterjedt a környező hotelekre és kaszinókra is. A szervezők várakozása szerint csak külföldről több mint 200 ezer látogató érkezik a kiállításra, s tekintheti meg több mint kétezer kiállító standjait.

A legnagyobb várakozás érdekes módon mégsem a bemutatott termékek, hanem Bill Gates Microsoft elnök bevezető hagyományos, az iparág helyzetét elemző előadása iránt nyilvánul meg. Talán azért, mert valószínűleg ez lesz az első nyilvános bemutatója a Whistlernek, a Microsoft következő generációs, irodai és otthoni PC-khez kifejlesztett operációs rendszerének.

Gates mellett olyan további nagyágyúk tartanak beszédeket, mint Larry Ellison, az Oracle elnöke, Michael Dell a Dell Computer elnöke, Kurt Hellstrom, az L.M. Ericsson elnöke, Carly Fiorina, a HP elnöke, Daniel A. Carp, az Eastman Kodak elnöke vagy Dick Brown, az EDS elnöke.
Néhány nagy cég, köztük az IBM, a Segate, a NEC vagy a Texas Instruments távol marad az idei kiállítástól. A szaksajtó az okok között első helyen azt említi, hogy a Comdex egyre inkább szórakoztató rendezvénnyé változik át, ahol a kíváncsiskodó emberek tízezrei láthatják, hogy mit kínál nekik eladásra a közeljövőben a technológiai iparág. De ez egyre kevésbé kereskedelmi esemény, így azok a vállalatok, amelyek nem várnak a Comdextől marketing előnyöket, olyan kiállításokra összpontosítják inkább a figyelmüket, mint a PC Expo vagy a szokásosan szintén Las Vegasban, minden januárban megrendezett hatalmas Consumer Electronics Show.

Akárhogy is, a PC World - nem tagadva, hogy a kíváncsiskodók közé tartozik - igyekszik minél több Las Vegasban látott újdonságról beszámolni.


Forró drót a Comdexhez

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.