Hirdetés

Biometriás külső merevlemez



|

Hirdetés

A 128 bites fejlett titkosítású Outbacker merevlemez csak a felhasználó ujjlenyomatának elfogadása után aktiválódik, közölte Mike Kieran, a kanadai Memory Experts értékesítési igazgatója. A 20, illetve 40 gigabájtos tárkapacitású merevlemez strapabíró is, mert kibírja, ha 3 méter magasból leejtik.

Amikor a tárolót az USB kapun keresztül először a PC-hez csatlakoztatják, a felhasználó 10 ujjlenyomatot tud az eszközbe vinni, melyekhez igény szerint 9-karakteres PIN kódot is rendelhet. A készülék LED-je csatlakoztatáskor zöld fényt ad, sikeres azonosítás után ez kékre vált. Az adminisztrátor törölni vagy bevinni tud új ujjlenyomatokat, mondja Kieran, aki azt javasolja, hogy minden felhasználó legalább két ujját regisztráltassa, „mert ha kertészkedés közben megvágja az ujját, nem fér az adataihoz, míg a seb nyom nélkül be nem gyógyul”.

Az USB 2.0 merevlemez visszamenőleg kompatibilis, és csak olyan windowsos gépekkel fut, amelyek a Win2000 SP4-et, a WinXP SP1-et és a Win98 SE-t futtatják. A cég azonban már dolgozik a Mac és a Linux verzión. Az eszközhöz szükség szerint külső energiaforrást is kínálnak, mivel 500 mA-t igényel, és néhány belépő szintű notesz PC csak 250 mA-t biztosít az USB porton.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.