Hirdetés

Bitcoin: legális Kaliforniában



|

Jerry Brown kormányzó Kaliforniában törvényes fizetőeszközzé tette a Bitcoint.

Hirdetés

A Bitcoin 2009-es megjelenése óta nagyon sok kritika forássává vált. A rendszert több oldalról is támadják, így gazdasági és technikai szakembereknek, jogalkotóknak is megvan a véleményük.

Hirdetés

Most azonban a kalifoniai törvényhozás olyat tett, amelynek hatásáról egyelőre nem lehet nyilatkozni. Törvényes fizetőeszközzá tette a Bitcoint. A nyugati parti állampban eddig illegálisnak minősült a használata, Jerry Brown döntése azonban az eddigi "bűnözőket" fehérre mosta. A kormányzó által aláírt törvény nemcsak a Bitcoint, de más online valutákat, fizetőeszközöket is a legalitás talajára helyezett. Indoklása szerint a gazdaság túlnőtt a készpénz és bankkártya-forgalmon, a jogi szabályozásnak pedig követnie kell a mindenkori társadalomban végbemenő változásokat. A döntés Kalifroniáé, a szövetségi jóváhagyás még várat magára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.