Hirdetés

Biztonsági rés a Winampban — javítva!



|

Hirdetés

12-es változatában. A fejlesztők nem késlekedtek az immár javított új verzió kiadásával, amely immáron elérhető a PC World letöltőközpontjából is.

A hibát a hétfőn megjelent 5.12-es változatban fedezték fel: a Winamp által használt PLS kiterjesztésű lejátszási listák "megtrükközhetők" oly módon, hogy ezek megnyitásakor átvehető az irányítás a felhasználó rendszere fölött.

A biztonsági rést felfedező Secunia biztonsági vállalat a sérülékenységet "kritikusan veszélyes" fokozatba sorolta. A fejlesztők gyorsan befoltozták a hibát, és már tegnap este óta elérhetővé tették a program javított 5.13-as verzióját. Mostantól egy felugró ablakban figyelmezteti az 5.12-es felhasználóit a program a frissítési lehetőségre, amit érdemes is minél előbb végrehajtani.

Deana Graffeo, az America OnLine szóvivője szerint a Winamp régebbi verzióinak felhasználóit — melyből akad jó pár millió szerte a világon — nem érinti a probléma, ráadásul ha ők frissítenek, már a javított változatra állhatnak át.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.