Hirdetés

Bloggolóóra



|

Hirdetés

Az iraki háború alatt Bagdadban csak kevesen tudtak hozzáférni a legalapvetőbb internetes szolgáltatásokhoz, igaz, az embereknek nem is ez volt a legfőbb gondjuk. De volt valaki, aki a konfliktus alatt és után is folyamatosan írta naplóját, és a feljegyzéseket közzétette a weben. Erről a webnaplóról először a Reuters számolt be, de mire a háború véget ért, már nap, mint nap milliók olvasták az ismeretlen iraki ostromnaplóját. A szerző eredetileg álnéven írta feljegyzéseit, és a személyazonossága körüli találgatások csak tovább növelték népszerűségét. A férfi a háború elmúltával felfedte kilétét, számos interjút adott, szerződést kötött egy könyv megírására, a The Guardianben pedig saját rovatot kapott. Salam Pax esete ma már része a blogtörténelemnek, és minden kétkedő számára ékesen bizonyítja, milyen hihetetlenül nagy lehetőségek rejlenek ebben az új, személyes publikációs formában.




Új önkifejezési forma
Mi az a blog? Lényegében egy online napló, amelyet - technikai szempontból - ugyanolyan könnyű létrehozni, mint egy ingyenes levelezési fiókot, és amelyet tetszés szerinti sűrűséggel frissíthetünk. Minden frissítéskor a legutóbb írott bejegyzés kerül legfelülre, így a látogatók a szerzőt foglalkoztató legfrissebb eseményekkel, gondolatokkal, ötletekkel stb. találkozhatnak.

A teljes cikk a 2004. júliusi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.