Hirdetés

Búcsúzik a Windows Phone, marad a betárcsázós net - heti hírösszefoglaló



|

Windows 10 Mobile néven fut tovább a Microsoft mobilos operációs rendszere - hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Nyugdíjas Windows Phone

Alig röppentek fel a pletykák, a Microsoft rövid időn belül tényleg nyugdíjazta a Windows Phone márkanevet. A mobilkészülékekre szánt operációs rendszerüket a jövőben Windows 10 Mobile néven kell keresni. Időközben befutott az előzetes legfrissebb buildje is, amely már az univerzális Office appokat is kezeli. A Microsoft reményei szerint népszerű lesz a mobilos Windows 10 - erre pedig Amerikában nagy szükség is van. 

 

Vajon a Windows 10 segít a Microsofton?

 

Core i7 5 GHz-en

Az Intel búcsúajándéka az LGA1150-es platform számára a Core i5-5675C és a Core i7-5775C. A nem épp átlagfelhasználásra szánt broadwelles CPU-k egyre kellemesebb meglepetéseket okoznak a tuningkedvelők számára. Ezúttal a Core i7-5775C órajelét sikerült egészen 5 GHz-ig felemelni, a legjobb az egészben pedig az, hogy ehhez csupán léghűtést használtak

 

Már a Skylake is közeleg

 

Candy Crush Saga a Windows 10-ben

Remélhetőleg már nem kell túl sokat várni a Windows 10 végleges kiadására - annyit mindenesetre már most tudni, hogy 6 eltérő verzióban jelenik majd meg. Ezek a Home, a Mobile, a Pro, az Enterprise, az Education és a Mobile Enterprise változatok lesznek. Miközben jó hír, hogy visszatér a Pasziánsz és az Aknakereső, addig kevésbé örömteli, hogy gyárilag telepítve lesz a Candy Crush Saga próbaverziója is. 


Igazából bloatware lesz

 

Extrém memóriák

Sajnos a DDR4-es memóriák egy darabig még a tehetősebb gamerek kiváltságai maradnak. Mindezt jól jelzi például a Kingston új csomagja, amely 128 gigabájtos kapacitású, és a kategória leggyorsabbja, 3000 MHz-es órajellel. A G.SKILL eközben egy olyan izmos kitet villantott, amely bár csak 16 gigabájtos, de 3666 MHz-es órajelet garantál, gyárilag. 

 

Még drága a DDR4

 

Még mindig él a betárcsázós internet

Az LTE és az okostelefonok korában azt hinnénk, hogy a betárcsázós internet egy régi emlék, amit a legtöbben már nem is ismernek. Meglepő módon Amerikában 2,1 millió ember a mai napig használja az AOL jóvoltából: a 7 kilobájt per másodperces letöltési sebességű csomagért havonta több mint 5000 forintot fizetnek. Ők valószínűleg azt sem bánják, hogy a mobilos Chrome böngésző a jövőben sem kap beépülőket

 

Sokak számára még nem nosztalgia

 

A ti netkapcsolatotok milyen gyors?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.