Hirdetés

Bush aláírta a spam törvényt



|

Hirdetés

Az ún. CAN-SPAM törvény (a „nem kért pornográfia és reklám támadását szabályzó” kifejezés angol rövidítése után) január 1-én lép hatályba, és megtiltja a kereskedelmi célú e-mailekben a hamis fejléc használatát, és megköveteli, hogy minden ilyen levél felkínálja a leiratkozási lehetőséget. A Conrad Burns montanai republikánus és Ron Wyden oregoni demokrata szenátor által előterjesztett törvény megsértése levelenként 250 dollár - maximum 6 millió dolláros - büntetést vonhat maga után.

A nagy amerikai internetszolgáltatók és elektronikus kereskedő cégek üdvözölték a törvényt. Az AOL „vízválasztónak” tekinti a bevezetését, az eBay „nagyszerű hírnek”, míg a Yahoo szerint a törvény „győzelem a felhasználónak és az internetnek”. Kritikusai szerint azonban a törvény nem elég erős, mert az USA-n kívülről érkező levéláradattal szemben tehetetlen, ráadásul felülírja az állami spam törvényeket, amelyek sok esetben szigorúbbak a szövetségi szabályozásnál.

A Gartner is úgy véli, hogy a törvény nem fogja megváltoztatni a feladók viselkedését, ezért a szűrőtechnológiáktól és a testre szabott e-mail kezelési politikáktól várja a spamek visszaszorítását - amelyek az IDC becslése szerint az észak-amerikai napi e-mail forgalom 32 százalékát adják, míg két éve ez az arány csupán 17 százalék volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.