Hirdetés

CanoScan FS-2710 filmszkenner



|

Hirdetés

Az egyszerű kocka alakú kis készülék mellett, kicsomagoláskor több kelléket is találunk. Három film adaptert, és egy SCSI kártyát, hiszen ezen az interfészen keresztül csatlakoztathatjuk a számítógéphez a filmszkennert. A kártya beszerelését és a port beállítását a készülék hátulján, a kézikönyv alapján egyszerűen elvégezhetjük. Miután a csatlakozásokat is a helyükre illesztettük, üzembe vehetjük a masinát, de előtte azért installáljuk a megfelelő meghajtó programot. A mellékelt CD-ről a CanoCraft FS és a Adobe Photoshop LE 4.0 programokat telepíthetjük. Nézzük meg az adatokat. A filmszkenner 2720 dpi optikai felbontással szkenneli a 35mm-es filmeket. A megvilágításról Xenon fluorescent lámpa gondoskodik. A szkennelési idő a felbontástól függően pozitív film esetében 13-26 másodperc között, míg negatív film esetében 13-78 másodperc között változhat. A készülék a normál filmek mellett az IX240 filmeket is képes megfelelő adapterrel szkennelni. A masinát a Windows operációs rendszerben és Macintosh OS 7.5 felett is használhatjuk az SCSI-2 interfészen keresztül. A használathoz a melléket két filmcsík adaptert, vagy a tekercsfilm adaptert is alkalmazhatjuk. Az első használatakor a masina előlapját kell lehajtani, míg a második esetében az előlapot kell kinyitni. A keretezett diát egyszerűen a filmcsík adapter helyére kell betolni. Az így betöltött filmet a CanoCraft FS program használatával szkennelhetjük be.

A beolvasás előtt a settings menüben beállíthatjuk a kívánt paramétereket, a film típusát (negatív, vagy pozitív), a kép típusát, a felbontást (200-2720 dpi) és egyéb paramétereket, effekteket. A preview gombra kattintva megkezdődik a nézőkép beolvasása, ezek után a képet forgathatjuk, kivághatjuk és kinagyíthatjuk egy részletét is. A save gombra kattintva a már beállított képet, a paramétereknek megfelelően beszkenneli a masina és elmenti a program. A készülék igen jól használható, így ajánlom figyelmébe azoknak, akik sok hagyományos filmet szeretnének digitalizálni, vagy éppen foglalkozásuk kívánja meg ezt. A filmszkennert a Canon Hungaria Kft.-től kaptuk tesztelésre.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.