Hirdetés

Célegyenesben a jubileumi 16. Challenge24 elődöntője

|

Szombaton rendezték a 16. Nemzetközi 24 órás Programozóverseny elektronikus elődöntőjének próbafordulóját.

Hirdetés

A leglelkesebbek már most elkezdhettek hangolódni a 2016-os Challenge24-re való felkészülésre, ugyanis most szombaton (április 23.) került megrendezésre a 16. Nemzetközi 24 órás Programozóverseny elektronikus elődöntőjének (április 30.) próba-fordulója, ahol a már regisztrált csapatok a későbbi elődöntő problémakörével hasonlatos feladatokat oldhattak meg. Az újonnan alakult formációk belekóstolhattak abba, hogyan tudnak együtt működni csapatként, valamint egyúttal lezajlott a beadó felület próbája is. A próbaforduló feladtatában egy képet vonalakkal kellett megrajzolni. A próbaforduló során az új csapatok megismerhették a verseny menetét és a verseny beadófelületét. A csapatok jelentkezését péntekig várják a szervezők.

A megmérettetés résztvevőinek komplex, sokféle ismeretet igénylő feladatsort kell megoldaniuk, melyek matematikai, algoritmuselméleti, grafikai, hálózati és mesterséges intelligenciával kapcsolatos problémák köré épülnek. A feladványokat való életből vett problémák ihletik, melyeknek megoldása algoritmikus úton lehetséges. Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a résztvevők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre, programozási nyelvre vonatkozóan. A résztvevők, akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni döntő során is saját számítógépeiket használják. A weboldalon (http://ch24.org) megtalálhatók az elmúlt 15 év feladatai, megoldásokkal együtt, hogy ezzel is segítsük a felkészülést.

 A Challange24 így egyedülálló lehetőséget nyújt a magyar egyetemista hallgatók és a már dolgozók számára is, hogy hazai környezetben közvetlenül összemérhessék tudásukat a bel- és külföldi programozókkal egyaránt, akik matek, algoritmus elméleti, vagy akár mérnöki területeken is egyaránt jártasak.

Hirdetés

A több, mint 1 millió Forint összdíjazású Challenge24 igazi probléma megoldó verseny, melyen a programozás mint a legfontosabb mérnöki/matematikai eszköz jelenik meg. Tavaly a feladatok között kottafelismerés, pingponglabda navigálás, vagy éppen mesterséges intelligenciához köthető, 30 csapatos amőbajáték egyaránt helyet kapott. A feladatok mindegyike a való élet problémáiból és mérnöki kihívásaiból merít.

A csapatok regisztrációja a Challenge24 hivatalos honlapján zajlik és április 29-ig tart. A háromfős csapatok a budapesti döntőbe a verseny internetes oldalán zajló április 30-i előválogatóból kerülhetnek, melyet a szervezők 2016. június 23-26 között tartanak. Emellett a MAVE (Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete) idén már második alkalommal rendezi meg a Magyar Kupát, melynek keretében 10 hazai csapatnak nyílik lehetősége összemérni legjobb tudását és átélni a nemzetközi döntő hangulatát.

Az idei küzdelem is számos hazai és nemzetközi cég támogatása mellett zajlik, a patronáló cégek legtöbbször a helyszínen is végigkövetik a küzdelmet. Idén már ötödik éve gyémánt fokozatú támogatója a versenynek a Google, mellette második éve a GE Digital. A második alkalommal megrendezésre kerülő magyar kupa tárgynyereményeit idén a GRAPHISOFT ajánlotta fel. A Challenge24 emellett továbbra is élvezi a verseny alapítótámogatójának, a már 25 éves múlttal rendelkező Fornaxnak az arany fokozatú támogatását. A régi támogatóink mellett az EPAM pedig a BeeSmarter versenyünkön túl, már a Challenge24 mellett is arany fokozatú támogatóként jelenik meg, miközben szakmai támogatással is hozzájárul az esemény színvonalasságához.

Hirdetés

Az idei évben a verseny mellett újra helyet kap a Challenge24 Piknik nevű rendezvény is, mely a MAVE - EESTEC LC Budapest és a Budapest Startup Safary rendezője, az X-labs együttes szervezése lesz idén. Az esemény teljesen új módon és keretek között ad lehetőséget a magyar informatikai élet meghatározó cégeinek a bemutatkozásra. A IT-s piknik keretében a cégekkel való beszélgetés fókuszában a munkahelyeken felmerülő kihívások, az ezek megoldásához szükséges szakmai és szakmán túli tudás, illetve a hazai IT piac cégei által képviselt értékrendek állnak. A résztvevők kötetlen formában ismerkedhetnek meg a legkülönbözőbb feladatokkal és legmeghatározóbb vállalkozásokkal, babzsákokon, pokrócon beszélgetve, feladatokon együtt gondolkozva. Emellett a pályamódosításon gondolkozók számára is remek lehetőséget kínál arra, hogy betekintsenek az informatika világába. A rendezvény látogatása ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött, ami május közepén fog megkezdődni a http://itpiknik.hu weboldalon keresztül.

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.