Hirdetés

CES 2006: Intel, Microsoft több lábon



|

Hirdetés

Már a reptéren is Intel reklámok fogadják az érkezőt. Paul S. Otellini a cég nemrégiben kinevezett CEO-ja fenekestül felforgatta a céget, átformálta az arculatát és új haladási irányt diktál. Tovatűnt az alapítás óta használt alsó indexes "e" betűről ismeret logó, nincs többé "Intel Inside" (Intel Odabent), helyette itt az új szlogen: "Leap Ahead”, azaz Ugrás Előre.

Kifut a Pentium márkanév és az ábrán látható új neveket vezetik be. A Core (Mag) elnevezés kitűnően kifejezi az Intel következő processzormag generációjának szerepét: "Egy méret mindenkinek". Ugyanaz a mag kerül a mobil, az asztali és a kiszolgálóprocesszorokba, de eltérő külső órajellel és szilicium szinten tiltott vagy engedélyezett, eltérő szolgáltatásokkal. (Bővebben is olvashatnak erről a Computerworld hasábjain, az Intel Izraelhez tett látogatásunkról szóló anyagban.)

Olyan új márkanevek bevezetéséről van szó, mint a Viiv, amely nappaliba szánt médiaközpontok új védjegye lesz. Az első Viiv-es gépek éppen itt, a CES-en debütálnak. Az Intelt azt akarja, hogy a vásárlók fel és elismerjék, mint szoftvercéget, illetve szeretne betörni olyan új piacokra is, mint például az ez egészségügyi alaklmazásoké, ahol eddig is jelen volt persze, csak éppen "inside".

Érdekes, hogy a "több lábon állás" eddig is jelen volt a számítástechnikában, csak talán nem kapott ekkora hangsúlyt. Néhány éve kisértetiesen hasonló folyamat zajlott le az alaplapgyártókkal kapcsolatban. Először grafikuskártyákkal rukkoltak elő és szépen-lassan elsöpörték a piacról a csak VGA-kkal foglalkozó cégeket. Aztán megjelent kínálatukban a számítógépház, a barebone PC, a mobil PC, és mára mindez természetes. Most úgy tűnik, hogy az igazi nagyok, "A" szoftver és hardveróriás is látványosan ezt a példát követi.

Las Vegas, 2006. január 4.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.