Hirdetés

Cherry Cybo@rd multimédiás billentyűzet



|

Hirdetés

A billentyűzet alapkiépítésben PS/2 porton csatlakoztatható számítógépünkhöz, de egy kis toldat segítségével USB-ként is telepíthetjük. A telepítéshez egy CD-t találunk a dobozban, és egy magyarnyelvű telepítési ismertetőt, melynek utasításait követve igen egyszerűen installálható a multimédiás kezelő program. A billentyűzet hagyományos gombjai magyar feliratozásúak, és az alsó sorban megtalálható a Windows start menüt, és az aktív ablak előugró menüjét aktivizáló gombok. Hogy a billentyűzetet kényelmesen használhassuk, egy csuklótámaszt is kapunk hozzá, melyet csak be kell pattintani a helyére. A kiegészítőgombok két csoportban találhatóak meg az eszköz tetején. A funkció gombok felett tíz ilyent találunk, amelyek az Internetböngészésben, az e-mail-levelezésben segítenek.

A rárajzolt ikonok is megegyeznek a böngészőben használatosakkal, és a következő funkciókat érjük el megnyomásukkal. Balról jobbra haladva a vissza, az előre, a leállítás, a frissítés, a keresés, a kedvencek és végezetül a kezdőlap gombjaira való kattintást helyettesítik. A házikó, vagyis a kezdőlap megnyomására automatikusan elindul az Internetböngészőnk. A következő, a „kukac” gomb, a levelező programot indítja és mellette a sajátgép mappát, illetve a számológépet betöltő gombokat találjuk. A billentyűzet jobb oldalán a média lejátszó gombok helyezkednek el, a jelek itt is egyértelműen jelzik a funkciót. A három egymás feletti gomb a hangerő növelését, a némítást, illetve a hangerő csökkentését végzik. A köralakban elhelyezkedő gombok a média lejátszó vezérlését, illetve a középső a betöltését végzi. A jobb felső sarokban található gomb a számítógépet készenléti módba kapcsolja.
A Cherry Keyboard Manager program segítségével, mind a 19 nyomógomb tetszőlegesen más funkcióra is átprogramozható. Ez a program, ha többféle böngészőt, levelezőt, vagy média lejátszót használunk, mindet megkeresi és a házikó, a kukac, vagy a CD jelű gomb megnyomásakor felajánlja a választási lehetőségeket. Ezért érdemes a beállítások során csak egy programot kijelölni egy-egy gombhoz, hogy az egygombos gyors programindítást használni tudjuk. A billentyűzet igen tetszetős és jól használhatóak a kiegészítő gombjai. A Cherry Cybo@rd billentyűzetet a Herta Kft forgalmazza nettó 6320 forintért.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.