Hirdetés

Csak a Zynga mentheti meg a MySpace-t



|

Egy év alatt egyedi látogatóinak majdnem a felét vesztette el a közösségi oldal. A Zynga lesz a megmentő?

Hirdetés

Tovább folytatódik a MySpace mélyrepülése. A szebb napokat látott közösségi oldal ugyanis egyre kevésbé bírja tartani a versenyt a Facebookkal, felhasználói lassan elpártolnak a szolgáltatástól. Az üzemeltetők szempontjából az adatok riasztóak. Az elmúlt esztendőben majdhogynem megfeleződött a MySpace forgalma: míg tavaly januárban még 70 millió egyedi látogatóval rendelkezett, ezen összeg 2011 elejére 45 millió főre zuhant vissza a ComScore adatai szerint.

 

 



A lejtmenetben lévő oldaltól nem meglepő módon szabadulni szeretne a tulajdonosa, a News Corp, amely a negatív spirált egy új design bevezetésével is megpróbálta már megfordítani. Az oldal üzemeltetője jelenleg több millió dollárt veszít a MySpace életben tartásával, így hosszú távon kérő hiányában az oldal bezárása merülhet fel egyedüli megoldásként. A megmentő a hírek szerint a Farmville fejlesztője, a Zynga lehet, amelynek megvan a tőkéje és lehetséges motivációja a MySpace felvásárlására.

Egyrészt a Zynga a forgalmának 20 százalékát költi Facebook hirdetésekre, hogy új felhasználókat szerezzen játékai számára. Tavaly erre 170 millió dollárt költöttek el a Business Insider értesülései alapján, amely háromszor nagyobb összeg a pletykált 50 millió dolláros felvásárlási árnál.

 

 

 

 

 

Nem mellékesen így a Zynga létrehozhatná az online játékokra optimalizált közösségi oldalát, amelyre minden bizonnyal jó néhány Farmville, Cityville stb. játékost is átcsábíthatna. A fejlesztő ráadásul szabadulna a Facebooktól, mivel a közösségi oldal nem csak a reklámbevételeket, hanem a virtuális befizetések 30 százalékát is lenyeli.

A diagram forrása: Business Insider

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.