Hirdetés

Csak egyetlen dolgot bánt meg Steve Ballmer



|

Teljes joggal, noha a Windows Mobile 7-es fiaskó sem volt kutya.

Hirdetés

Pénteken az üzleti világban és informatikai sajtóban egyaránt hatalmas hullámokat vetett Steve Ballmer egy éven belüli lemondását bejelentő levele. Az üzletember 2000 januárjában vette át Bill Gates-től a Microsoft vezérigazgatói posztját, a céghez 1980 júniusában csatlakozott.

Hirdetés


A ZDNet munkatársának interjút adva Ballmer leleplezte a vezérigazgatóként legnagyobb baklövésének tartott microsoftos terméket, talán nem meglepő módon a Windows Vistára büszke a legkevésbé. Az úriember szerint a fejlesztése körüli nagyjából 5 éves huzavona, majd a kiadás utáni bukás alaposan megviselte a vállalatot.


A Windows Vista valóban rengeteg sebből vérzett: az operációs rendszer horribilis rendszerigényű volt, az új meghajtómodellnek köszönhetően óriási mennyiségű régebbi hardvert nem lehetett vele működésre bírni, ráadásul kisebb-nagyobb stabilitási és kompatibilitási problémák is ingerelték a felhasználókat.


Ettől függetlenül Ballmer a Windows Mobile 7-et is nyugodtan megnevezhette volna a legnagyobb üzemzavarként, hiszen az iPhone piacra kerülése után a Microsoft döntéshozói mobilos téren jó ideig rossz úton jártak a következő generációs szoftverrel. Ezt meglehetősen későn felismerve ki kellett dobniuk a félkész terméket, hogy aztán szinte nulláról nekiveselkedjenek a Windows Phone 7 elkészítésének. Humoros módon a WP7 piacra kerülésekor már nem is az Apple iOS volt az ellenfelük, hanem az utána elérhetővé vált Android.


(A kép forrása: Long Zheng / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.