Hirdetés

Csalók fenyegetik a Megaupload volt felhasználóit



|

Az ijedt felhasználókat támadják Európában, remélve, hogy pénzt csalhatnak ki tőlük.

Hirdetés

Amikor már azt hinnénk, hogy a Megaupload ügyével kapcsolatban már nem lehet mit hozzátenni az abszurd helyzethez, kiderül, hogy a csalók még ebből a történetből is tudnak hasznot húzni. Az természetesen nem újdonság, hogy a különböző jogvédő szervezetek bírósági üggyel fenyegetőznek, majd elnézően felajánlanak egy befizetendő összeget azért cserébe, hogy attől eltekintsenek. Azonban most nem az EMI, a Warner vagy a Universal védi a tulajdonát, hanem közönséges csalók próbálnak pénzt kihúzni a Megaupload ijedt felhasználóiból.

 

Az Európában keringő levelet rengeteg felhasználó megkapta. Ebben egy állítólagos német jogi vállalat, a Dr Kroner and Kollegen azt állítja, hogy a címzettet tetten érték illegális letöltés közben, és, hogy emiatt akár 10 000 eurós pénzbírság megfizetésére is kötelezhetik. A levél azonban nem követeli meg, hogy a címzett fejezze be az illegális tevékenységet - ezzel szemben azonban felajánlja, hogy 147 euróért cserébe ejtik az ügyet.

 

Az eleve ijedt és sok esetben nem tájékoztatott felhasználókat hamis IP-címekkel és időbélyegekkel sikerült valóban megrémiszteni. Azt azonban sokan észrevették, hogy egyetlen fájl vagy tartalom sincs megnevezve a levélben, ahogy az a szerzői jogsértéseknél pontosan szerepelni szokott. Önök kaptak már a képen látható levélből valamilyen formában?

 

Képforrás: onlinekosten.de

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.