Hirdetés

Csökkent a hacker támadások száma



|

Hirdetés

A 2004 Computer Crime and Security Survey című jelentés szerint a vizsgált 494 amerikai szervezet csupán 53 százaléka jelezte, hogy felhatalmazás nélkül használtak számítógépet nála az elmúlt 12 hónapban - ez a legalacsonyabb arány 1999 óta. A vizsgálatban amerikai nagyvállalatok, kormányzati szervezetek, egyetemek, pénzügyi és egészségügyi intézmények biztonsági szakembereit kérdezték. Ez volt a kilencedik év, hogy a CSI és az FBI közzéteszi jelentését. Nemcsak csökkent az illegális géphasználat, de egyes szervezeteknél nem is tapasztaltak ilyet (ezek aránya 35 százalékra nőtt), míg 11 százalékuk válaszolt úgy, hogy nincs tudomásuk, hogy történt-e ilyen a szervezetnél. Az idei vizsgálatban tettek fel először kérdéseket a vezetéknélküli hálózatokról. Kiderült, hogy a válaszolók 15 százalékánál éltek vissza e hálózat használatával, míg 10 százalékuk tapasztalt visszaélést a nyilvános webes alkalmazások felhasználásában.

A vizsgálat szerint a DoS támadások okozták messze a legtöbb kárt (26 millió dollárt). A következő kategória az egyedi információk ellopása volt, ami összesen 11.4 millió dollárnyi kárt okozott a vizsgált szervezeteknél. A 12 legsúlyosabb biztonsági incidens összesen 141.4 millió dollárnyi kárt okozott 12 hónap alatt a 494 szervezetnél.
Hasonló vizsgálatot végzett a CSO magazin, melynek eredményét szerdán ismertették. A vizsgálat során 476 biztonsági vezetőt kérdeztek meg, akiknek 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szervezetük vesztett el kritikus vállalati információkat illegális másolás révén, míg a megkérdezettek közel negyede nem tudta megmondani, történt-e adatlopás a cégénél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.