Hirdetés

Dánia lehiggadt: ne büntessük, hanem oktassuk a kalózokat



|

A hírek szerint a dánok rájöttek, hogy a szemléletformálás célravezetőbb lehet a drasztikus eljárásoknál.

Hirdetés

Az idehaza is rosszul csengő "három csapás" elve helyett a TorrentFreak információi szerint Dánia inkább az oktatásra és az innovációra helyezné a hangsúlyt az illegális letöltésekkel együtt. Míg korábban arról szóltak a hírek, hogy aki háromszor megsérti a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket, annak ugrik az internetezés lehetősége, igaz, ezt a mai világban, amikor ingyenes WiFik lepik el az étert, nehéz lenne megvalósítani.

A kormányzat a jogtulajdonosokkal és a szolgáltatókkal együtt egy olyan programot szeretne kidolgozni, mely megismertetné az illegális letöltőkkel a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket, és elérné, hogy meggondolják a torrentezés lehetőségét. Itthonról szemlélve talán furcsán hangozhat, hogy valaki magától belátja, hogy amit ingyen le tud szedni, azt inkább hagyja ott, vagy fizessen érte, de talán sikeres lesz a program. Másrészt viszont ugyanígy a TorrentFreak szerint még durvább blokkolásra lehet számítani az olyan oldalak tekintetében, mint a The Piratebay. Bármi legyen is az igazság, a durva tiltás nem segít a dolgon, viszont az sem lehet megoldás, ami idehaza Artisjus címszóval megy, tehát eleve mindent és mindenkit megbélyegeznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.