Hirdetés

DoS támadás érte az SCO webhelyét



|

Hirdetés

A támadás greenwichi idő szerint szerdán délelőtt 11:20-kor indult és azonnal le is állította a cég fő weboldalát, az sco.comot, közölte az SCO szóvivője, Blake Stowell. A cég azóta is dolgozik a szolgáltatás helyreállításán. Az SCO azzal váltotta ki a nyílt forráskódú közösség haragját, hogy szellemi tulajdonát bitorló rendszernek nyilvánította a Linux operációs rendszert, és figyelmeztette a felhasználókat, ne használják addig, míg meg nem vásárolták tőlük az érintett kódrész licencét. Stowell közölte, hamarosan pert indítanak egy nagy Linux felhasználó cég ellen.

A cég webhelyét először májusban érte DoS támadás, két hónappal az után, hogy elindította az IBM elleni pert az SCO állítólagos tulajdonában lévő Unix kód jogosulatlan Linuxba vitele miatt. A webhelyet másodszor augusztus folyamán érte DoS támadás, amikor a hely nmapokra elérhetetlenné vált. Az augusztusi támadást a nyílt forráskódú közösség egyik ismert vezetője szervezte volna meg, állította akkor Eric Raymond, a nyílt forráskód egyik neves népszerűsítője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.