Hirdetés

Dráma: visszatérhet Bill Gates a Microsofthoz?



|

Csak úgy örvénylenek az egymásnak ellentmondó értesülések.

Hirdetés

Aránylag megbízhatónak ítélt források szerint a Microsoftnál már ezen a héten hivatalossá válhat a Steve Ballmert leváltó vezérigazgató kiléte, a hír írásakor elérhető legfrissebb pletykák szerint vagy a microsoftos Satya Nadella, vagy a Google alkalmazásában álló Sundar Pichai lesz az új CEO. A re/code információi szerint inkább az előbbi, vagy legalábbis a régi motoros Kara Swisher forrásai nem hallottak arról, hogy Bill Gates az indiai származású szakembert fűzné.

Hirdetés


Röviden összegezve a jelenlegi álláspont szerint Nadella lesz a befutó, méghozzá elsősorban Bill Gates nyomására. Úgy tűnik ennek ára lehet, ugyanis Gates-nek cserébe le kell mondani a Microsoft elnöki pozíciójáról, amelyet John Thompson vehet át tőle. Természetesen a férfi ettől függetlenül az igazgatótanács oszlopos tagja maradna, lévén 4,3 százalékos részesedésével ő a szoftvercég legnagyobb egyéni részvényese.


Szintén érdekes, hogy a Nadella kérésére Bill Gates újból egy kicsit aktívabb szerepet vállalhat a Microsoft hétköznapjaiban, állítólag a termékfejlesztésen kapna tanácsadói pozíciót. A hírben szereplő információkat érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen mostanra követhetetlenné és ellenőrizhetetlené váltak a híresztelések.


[FRISSÍTÉS]: Satya Nadella lett a Microsoft új vezérigazgatója.


(Forrás: The Verge, Bloomberg, re/code | Fotó: OnInnovation)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.