Hirdetés

Duet: avagy a Vivendi Universal és a Sony céget alapít a Napster ellen



|

Hirdetés

Az üzleti megoldást tekintve nem ez az első ilyen jellegű kezdeményezés, hiszen a Sony és a Time Warner már közösen működtet egy hasonló elveken szervezett offline vállalkozást, a Columbia House lemezklubot. A Universal és a Spny úgy véli, hogy az új csatorna bevezetésével a két márka a világ lemezeladásainak felét szerezheti meg. A terv tán merésznek tűnik, de semmiképpen sem lehetetlen, hiszen a két cég együttes részesedése a világpiacon 40 százalék. Eközben a Bertelsmann is gőzerővel igyekszik a Napster szalonképessé tett rendszerének használatához partnereket találni. Elébb e munka elvégzésére 60 millió dollárt adott a Napsternek, majd a zenecserélő rendszer a német médiakonszernnel a háta mögött egymilliárd dollárt ajánlott az őt perelő versenytáraknak. Hogy ezt kurtán elutasították, azt alighanem jelentős mértékben megmagyarázza a most debütáló Duet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.