Hirdetés

Duplázott a Vatera



|

Hirdetés

A december végén már több mint 130 ezres felhasználói táborral rendelkező webpiactér átmenő forgalma is kétszeresére nőtt 2005-ben, elérve a 2,6 milliárd forintot.

Még látványosabban fejlődött a piactérre feltöltött termékek száma, amely egy év alatt három és félszeresére növekedett, vagyis meghaladta a 3.600.000 darabot. Tavaly decemberben percenként 12, vagyis óránként 720 darab terméket töltöttek fel a felhasználók. Az online aukciós piactérre feltöltött termékekre óránként 205 érvényes licit és vételi ajánlat érkezett. Óránként több, mint 450.000 Ft értékű áru cserélt gazdát.

A múlt év utolsó hónapjában a webaudit mérése alapján az oldalra érkező látogatások száma naponta átlagosan meghaladta a 42.300-at, ebből egyedi látogató 23.300, a lapletöltések száma pedig megközelítette a napi 900 ezret. Az ünnepi bevásárlási láz elmúltával az oldal látogatottsága nem csökken, sőt, a napi átlagos látogatószám 2006. januárjában meghaladja az 50 ezret, az egyedi látogatószám meghaladja a 27 ezret, míg a lapletöltések száma meghaladja az egymilliót. A januári emelkedés az 1 Ft-ról induló aukciók számának növekedése mellett a félresikerült karácsonyi ajándékok értékesítésének is köszönhető.

A Vatera Magyarország legnagyobb aukciós piactere, a magyarországi elektronikus kereskedelem egyik legnagyobb szereplője. Az aukciós piactér a teljes magyar e-commerce mintegy 12 milliárd forintra becsült piacából 2004. során 10 százalékos piaci részesedést tudhatott magáénak.

A Vatera.hu Kft.-t 2000 év végén magyar magánszemélyek alapították. Jelenleg pénzügyi befektetők és a helyi management tulajdonában van. A Vatera hollandiai központtal, Magyar- és Csehországban működtet helyi leányvállalatokat.

A weboldalon a hagyományos termékek, régiségek, műszaki cikkek, játékok mellett autók, ingatlanok is találhatóak, illetve a különlegességek széles tárháza is folyamatosan jelen van. Előfordult már a kínálatban többek közt kora jégkorszaki iszaptóba fulladt barlangi medve koponyája; sétapálca, kézzel faragott fa sasfejjel, kihúzható tőrrel; rendőrségi körözés 1850-ből; házi szauna; sétarepülés Budapest felett; köldökszösz; falra szerelhető, pénzbedobós, vonalas telefon; gyerek; éjjel látó infra kamera; nyerő automata otthoni használatra.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.