Hirdetés

Durva pénzbüntetést kapott a NASA oldalát feltörő erdélyi hacker



|

Tavaly még börtön fenyegette azt a kolozsvári magyar hackert, aki feltörte a NASA oldalát, most már "csak" 584 ezer dollár kártérítést kell fizetnie a legújabb bírósági döntés értelmében.

Hirdetés

Azt persze eddig is tudtuk, hogy a NASA biztonsági rendszere nem túl hatékony, 2010 és 2011 során egészen pontosan 5408 biztonsági incidenst rögzítettek. Ezek közül az egyik legnagyobb hírverést kapott eset egy kolozsvári magyar hacker botránya volt, Butyka Róbertet már januárban három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert 2010 végén behatolt a NASA informatikai rendszerébe.

A 26 éves férfi (aki egyébként csak 9 osztályt végzett a román lapok szerint) most ismét büntetést kapott, 584 ezer dollár kártérítést kell fizetnie, mivel behatolása miatt a NASA egy kutatás indítását halasztotta el két hónappal, mivel a megváltoztatott jelszavakat kellett helyreállítaniuk a szakembereknek, így az okozott kár jelentős.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.