Hirdetés

Durván beégett a kínai nagy tűzfal atyja



|

Egy előadás alatt kénytelen volt megkerülni a kínai nagy tűzfalat az alkotója.

Hirdetés

Igazán kínos pillanatok érték az elmúlt napokban a kínai nagy tűzfal megalkotóját, miután egy élő előadás során őt magát is blokkolta a cenzúrarendszer, amit a nyilvános eseményen kénytelen volt ott helyben megkerülni. 

Hirdetés

Fang Binxing a Harbin Institute of Technology jóvoltából tartott egy internetbiztonsági előadást, ami alatt megpróbált hozzáférni egy dél-koreai weboldalhoz, amit a rendszert annak rendje és módja szerint blokkolt. 

Azért, hogy az előadást folytatni tudja, kénytelen volt mindenki szeme láttára egy jól bevált VPN-hálózatot létrehozni, és ezzel megkerülni a cenzúrát. A közönség ezt élőben nézhette. Vélhetően a további kellemetlenségek elkerülése érdekében kérdezz-felelek nem volt az előadás végén. 

Fang Binxing egyébként arra hozta példaként Dél-Koreát, hogy szerinte ott is hasonló internetkorlátozás van: a kormányzat sok érzékeny tartalmat blokkol, például azokat, amik Észak-Koreát dicsérik. 

A kínai nagy tűzfal atyja bár rég ellentmondásos személyiség volt kínai körökben, a netes társadalom számára a mostani eset végleg nevetségessé tette. A nagyobb oldalakon értelemszerűen nem jelentek meg a történtek, de a súlyosan cenzúrázott közösségi oldalakon azért sok komment foglalkozik az esettel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.