Hirdetés

DVD Jon feltörte az iTunes fájlvédő kódját



|

Hirdetés

A QTFairUse elnevezésű fájlhoz a linket egy blogban tették közzé, melyet Jon Lech Johansen, alias DVD Jon tart karban. Amikor a programot a kompilálás után futtatják, lehetővé teszi az iTunes felhasználójának, hogy nyersmásolatokat készítsen azokból a számokból, amelyek az Apple MPEG-4 Advanced Audio Coding (AAC) szabványát használják. A QT FairUse kódhoz mellékelt tájékoztató szerint a program segítségével a felhasználó ki tud nyitni és le tud játszani egy AAC állományt az Apple ingyenes QuickTime médialejátszó szoftverével, majd a nyers AAC adatokat el tudja menteni a számítógépére.




A Johansen által közzétett kód használata azonban komoly technikai tudást igényel, olvasható az Apple vitafórumán, a macrumors.comon. A fájlt ugyanis lefordítatlan C kódban tették közzé, amit futtatás előtt még le kell fordítani. Továbbá a másolás során fontos információk vesznek el, melyeket a legtöbb médialejátszó megkövetel, vagyis a lemásolt fájlt azonnal nem lehet lejátszani. A macrumors.com látogatói szerint a program meglehetősen egyszerű - mindössze 200 sor -, és egyszerűen úgy módosítja a QuickTime alkalmazást, hogy a fájl kódolatlan adatait lejátszás közben mentse a merevlemezre.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.