Hirdetés

Ebből a garázsból indult a Google



|

Larry Page és Sergey brin tizenöt évvel ezelőtt egy Menlo Park-i garázsból indította el a Google-t a világsiker felé.

Hirdetés

A Google igazi „garázscég”. Larry Page és Sergey Brin még a stanfordi kollégiumban lakott, amikor tizenöt évvel ezelőtt megalapították közös vállalatukat, ezért egy bizonyos Susan Wojcicki Menlo Park-i házának garázsában állították fel a főhadiszállásukat. Wojicki – aki ma már a cég egyik alelnöke – azért adta bérbe a helyiséget a fiúknak, mert az üzleti iskolából frissen kikerült diplomásként attól félt, nem fogja tudni fizetni a banki hitele részleteit.

Page-éknek kapóra jött, hogy az egyetem közelében találtak megfelelő irodahelyiséget – annál is inkább, mivel első rendszerüket a Stanford szerverein hosztolták. A San Franciscót a Szilícium-völgy többi részével összekötő 101-es úttól alig egy mérföldre, a Santa Margarita úton álló ház ma már a Google tulajdonában van: csütörtökön, a cég megalapításának tizenötödik évfordulóján itt jelentették be új, Hummingbird nevű keresőalgoritmusukat.

Hirdetés

Page és Brin 1998 telén ebben a garázsban rakta le a techszektor egyik legnagyobb és legbefolyásosabb óriásvállalatának alapjait. A Google az elmúlt másfél évtizedben sok milliárd dolláros vállalkozássá nőtte ki magát, amely mára már nem csak a keresésben, hanem a mobilpiacon is vezető szereplővé vált, és egyre új területekre merészkedik – gondoljunk csak a hipergyors széles sávú internethálózatokra, a szélerőmű-parkokra, az okosszemüvegekre, vagy éppen az önvezető autókra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.