Hirdetés

Egy hét múlva itt a Flash MX!



|

Már alig egy hetet kell csak várnunk a Flash új verziójára.

Hirdetés

Alapvető filozófiát is változtatott ezzel a programmal a Macromedia. Az új cél az volt, hogy ez az egy szoftver könnyebbé tegye a fejlesztők életét, használata mellett egy látványos Flash-es oldal elkészítéséhez minél kevésbé legyen szükség külső alkalmazásokra.

A legfontosabb újdonságok röviden a következők:

Videó formátumok széleskörű támogatása valósult meg. Standard videó formátumokat (MPEG, DV, MOV, AVI) importálhatunk, a videó objektumok könnyen átméretezhetők, maszkolhatók és interaktívvá is tehetjük azokat ActionScript használatával. Az új flash player a beépített Sorenson Spark codec használatával könnyedén elboldogul a videó anyagokkal.

A kezelőfelület ismét teljesen megújult, ettől kicsit félek is. Popup ablakok helyett, minden beállítás collapsible panels ablakokban kapott helyet. A felület immáron szinte tetszőlegesen személyre szabható. A Property inspector a mostantól mindig a kiválasztott eszköz/objektum beállításait mutatja.
Az új Distribute to Layers funkció hosszabb moviek, nagyobb objektumok gyors különálló layer-re mozgatását oldja meg. Free Transform Tool-ok közt a scale és a rotate mellett most már végre a Photoshopból ismert és időnként hiányolt Skew és Distort funkció is megjelenik. Új funkció a template-ek használata is. Előre elkészített template-eket kapunk a programmal, de magunk is készíthetünk ilyeneket. (Save as template).
Nagyon vonzó lehetőség, hogy munkánkat Flash 5 formátumba is elmenthetjük, így valamilyen fokú átjárhatóság alakul ki a két verzió között.

Új interface objektumként megjelenik a programban a scroll bar is, melyet játszva rendelhetünk hozzá egy szövegmezőhöz. Okosodik az fla értelmező is, hiszen projekt megnyitásakor a Flash MX figyelmeztet ha egy használt betűtípus hiányzik, és lehetőségünk lesz új helyettesítő betűtípus választására.

Képek és hangok dinamikus beolvasása funkció végre helyet kap az új verzióban. Hasonlóan egy egyszerű HTML oldalhoz, a Flash movie futás közben képes beolvasni külső zenéket és .képeket. Ez kisebb fájlméretet és könnyebb módosítási lehetőséget jelent. Nem kell programozói tudás egy movie elem lecseréléséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.