Hirdetés

Egy kicsit több mint másoló a Ricoh Aficio 270



|

Hirdetés

Egy igen tekintélyes, ám formatervezett készüléket kaptunk tesztelésre a Ricoh Hungary Kft.-től. Az üzembe helyezéséhez a kábelek (táp, LPT, LAN) csatlakoztatását, a mellékelt CD-ről a programok telepítését és néhány beállítást (IP címek) kellet elvégezni. A masinán a beállításokat a kezelőpult magyarnyelvű feliratozása és kézikönyve, valamint az érintőkijelző is segítette. A készülék alapkiépítésben „csak” fekete-fehér 27 lap/perc sebességű másoló. Másolatokat 25-400 % arányban (1 % lépésekkel), maximum 99 példányban készíthetünk. Az alapgép másoló funkciója azonban kiegészíthető egy-két aprósággal. Az első ilyen kiegészítés a nyomtató modul, melynek segítségével egy 27 lap/perc sebességű nyomtatóhoz is hozzájutunk. A nyomtató párhuzamos portról és hálózatról is üzemeltethető. A sebessége 27 A4 lap/perc és maximum 600 dpi-vel tud nyomtatni. A másik kiegészítés egy hálózati szkenner modul. A szkenner 200 dpi felbontással igen gyorsan 0,8 másodperc alatt olvas be egy szöveges oldalt. A maximális felbontás itt is 600 dpi lehet.

A harmadik kiegészítés egy fax modul, melynek segítségével már szinte egy teljes többfunkciós eszközhöz jutunk. A fax 64 egygombos tárcsázásra és több kódolt egyéni vagy csoportos hívásra is alkalmas, a hagyományos faxok tulajdonságai mellett. Az alapgép csak egyoldalas dokumentumokat kezel, ám a kétoldalas lapadagoló és a másolat duplex egységének beszerzése után, már kétoldalas eredeti példányokról készíthetünk kétoldalas másolatokat. Ezen egységek a nyomtatáskor és szkenneléskor is használhatóak. Egy újabb kiegészítővel a belső kimenő tálcát egy jobbra-balra mozgó szortírozóval, és egy 1000 lapos Finisher-rel is kiegészíthetjük. A készülék alapkiépítésben két belső 500-500 lapos papíradagoló tálcája van, amely újabb két hasonló tálcával, vagy egy 2000 lapos adagolóval bővíthető. A tálcákba 40-128 gr/m2 papírokat használhatunk, de a 2 tálcába speciális papírok és fóliák is kerülhetnek. A hálózati nyomtatáshoz és a szkenneléshez adminisztrátori és kliens programokat is kapunk, amelyek segítségével teljes körűen menedzselhető a készülék. A masina szolgáltatásai és tulajdonságai igen jók, így felhasználási lehetőségei is szélesek. A készüléket a Ricoh Hungary Kft forgalmazza, az alapgép a másoló nettó ára 825000 forint, míg a tesztben szereplő feltuningolt készülék nettó ára 2107200 forint.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.