Hirdetés

Egy kórház inkább kifizette a hackereket, hogy tovább működhessen



|

17 000 dollárt fizettek a támadóknak, azt mondják, ez volt a leghatékonyabb megoldás.

Hirdetés

A Hollywood Presbyterian Medical Center arról számolt be a napokban, hogy kénytelen volt 17 000 dollárnak megfelelő Bitcoint kifizetni azoknak a hackereknek, akik megbénították a kórház rendszereit. 

Hirdetés

A támadók ransomware jellegű kártevővel titkosították az adatokat, és tették működésképtelenné az elektronikai eszközöket, valamint a kommunikációs megoldásokat. Február 5. és 15. között ezek nélkül kellett működjön az intézmény. 

A HPMC szerint az ellátást és annak minőségét nem befolyásolták a történtek, de persze az irányítás könnyen kicsúszhatott volna a kezükből. 

Eredetileg a hackerek 3,6 millió dollárt követeltek, végül 17 000-et kértek - a pénz kifizetése kockázatos volt, elvégre nem volt rá garancia, hogy feloldják a titkosítást. 

A kórház szerint ez a megoldás volt a leggyorsabb és a leghatékonyabb. 

Az ügyben már nyomozást folytat az FBI. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.