Hirdetés

Egyre több a talány a Microsoft meghackelése körül



|

Hirdetés

A Microsoft illetékesei bejelentették, hogy a minapi hackertámadás következtében egyetlen fontos termékük, így a Windows 2000, a Windows ME vagy az Office 2000 forráskódját sem sikerült elérniük a betörőknek. Ugyanakkor bevallották, hogy egy fejlesztés alatt álló, de meg nem nevezett programhoz eljutottak az illetéktelen kezek. A betörés körül egyre újabb hullámok keletkeznek, s mind több szakértő nyilvánítja ki véleményét. A nálunk is jól ismert finn antivírus-cég, az F-Secure egyik vezetője kifejtette, hogy a Microsoftnak szembe kell néznie a befektetői bizalom megingásával, ha bebizonyosodik, hogy a behatolók a biztonsági kódokat nem csak megnézték, hanem el is lopták. Redmondban viszont cáfolták, hogy bármelyik termékük biztonsági kockázata, például az egyesek szerint elsőszámú célpontnak tartott X-Box konzoljáték fenyegetettsége megnövekedett volna.

Közben az is nyilvánosságra került, hogy egy korábban már több verzióban is feltűnt "trójai faló", a QAZ jutott be a védőállások mögé. A szoftver az elcsípett hozzáférési kódot egy szentpétervári címre küldte el. Biztonsági szakértők azonban megjegyezték, hogy a hackerek ugyan úgy lehetnek Oroszországban, mint Kínában, vagy a Szilícium-völgyben is. Az orosz motívum legfeljebb ismét ráirányítja a figyelmet, hogy a szovjet utódállamokban virágzik a hackerüzlet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.