Hirdetés

Egyszerűbb feltételek várhatók



|

Hirdetés

Még a redmondi cég is elismeri, hogy a mennyiségi licenckonstrukció nem egyszerű, elég csak arra gondolni, hogy a termékek használatát szabályozó szerződés jelenleg több mint száz oldalra rúg. A júliusban életbe lépő változásoknak köszönhetően a dokumentum már csak 44 oldalas lesz, ennél azonban talán fontosabb, hogy az eddig rendelkezésre álló 70 különféle mennyiségi lincenckonstrukció helyett az ügyfelek immár csak 9-ből választhatnak. A különféle termékeket többek között processzoronként, számítógépenként, kapcsolódó kliensenként vagy felhasználók szerint lehet majd licencelni. Egyes termékeket - például az SQL Servert - többféle konstrukcióban, például processzoronkénti és kliensenkénti árazás szerint is meg lehet majd vásárolni.

A licencelésben végbemenő változások nem csak az ügyfeleknek, hanem a Microsoftnak is jók, talán az egyszerűbb, átláthatóbb, érthetőbb konstrukciók miatt az igénybevevők száma is nőni fog. A vállalat értékesítési munkatársai is könnyebben meggyőzhetik az ügyfeleket egyik vagy másik megoldás előnyeiről, ha az tisztábban megérthető, ráadásul vitás esetekben a döntés is könnyebb. Noha a redmondi cég megváltoztatja a licencelési konstrukciókat, ez nem érinti a használati jogokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.