Hirdetés

Elhalasztja árcsökkentéseit az nVidia?



|

Hirdetés

A tajvani videókártya gyártók szerint az Intel Brookdale-G elnevezésû, Pentium 4-alapú integrált grafikus chipkészletének késése jelentõs változásokat hozhat az nVidia terveiben. Az alsókategóriás grafikus chipeknek komoly konkurenciát jelentõ Brookdale-G (i845G) eredetileg áprilisban jelent volna meg, az nVidia ezért márciusra frasztikus árcsökkentéseket tervezett grafikus processzorai körében. Mivel azonban az Intel május végére halasztotta a chipkészlet piacra dobását, a tajvani gyártók szerint az nVidia minden bizonnyal csak egy késõbbi idõpontban fogja végrehajtani a tervezett árcsökkentéseket.

Az elemzõk szerint az i845G chipkészlet elsõsorban a vállalatok körében lehet majd rendkívül sikeres. A vállalati PC-kben a nagy grafikus teljesítmény általában nem szükséges, ezért az integrált grafikus megoldások jelentõs megtakarítást tesznek lehetõvé. Az nVidia tervezett árcsökkentésének célja, hogy a társaság olyan olcsó megoldásokat tudjon kínálni a vállalati felhasználóknak, amelyek vonzóbbak lehetnek egy integrált grafikus chipkészletnél.

A tajvani gyártók szerint a videókártya ipar jelentõs elõnyöket szerezhet az i845G késésébõl. A vezetõ videókártya gyártók, mint az ASUStek Computer, a Micro-Star International (MSI), az Elitegroup Computer Systems (ECS), a Chaintech, és a Jetway Information az elmúlt hónapban ráadásul kivétel nélkül rekordbevételeket értek el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.