Hirdetés

Elkészült a Google Chrome 21



|

Már a mikrofonhoz és a webkamerához is hozzáférhet a böngésző.

Hirdetés

A Google nemrég elérhetővé tette a rendkívül népszerű webböngészőjének 21-es főverzióját, amely külsőre ugyan nem különbözik az elődjétől, ám a motorházteteje alatt komoly fejlesztések bújnak meg. A kiemelendő újítások közé tartozik, hogy a szoftver felhasználói felhatalmazás esetén mostantól képes hozzáférni a számítógép mikrofonjához és kamerájához, továbbá támogatja a játékvezérlők (gamepadek) jeleinek lekérését is.


Mindez a jelenleg félkész WebRTC (Web Real Time Communication) szabvány implementálásának köszönhető. A megoldás egyébiránt nem csak az adatokhoz való szimpla hozzáférési lehetőséget nyújt, hanem lehetővé teszi azok komplex feldolgozását is: ebben a webkamerát igénylő demóban kézlengetéssel lehet egy xilofonon játszani, míg az itt elérhető társa a kamera képét effektezi WebGL-es shaderek segítségével.


A keresőcég programozói a fentieken felül 26 darab biztonsági rést szüntettek meg a Chrome 21-ben, plusz a Retina kijelzős MacBook számítógépekkel rendelkezők örömére kijavították a szoftver mosottas kinézetét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.