Hirdetés

Elkészült a világháló mini-térképe



|

Ruslan Enikeev összesen 350 ezer oldalt gyűjtött össze interaktív infografikáján.

Hirdetés

A világháló térképét már sokan sokféleképpen próbálták megrajzolni. Talán az Opte project a legismertebb e téren, amely keretén belül legutóbb 2005 januárjában próbálták meg a kutatók kivitelezni a lehetetlent. Ruslan Enikeev, orosz grafikus egy újabb próbálkozást tett, ám nem törekedett teljességre, így "csupán" 350 ezer weboldalt gyűjtött össze a világ minden tájáról, hogy egy térképen belül érzékeltesse azok méretét és népszerűségét.

 



A végeredmény 196 ország összesen 350 ezer weboldalából, 2 millió hivatkozásából állt össze, ahol a körök mérete a népszerűséget érzékelteti, míg az objektumok közötti távolság az oldalak közötti átjárás gyakoriságát mutatja.

 



A webszolgáltatás a következő linken érhető el (ahol többek között a pcworld.hu is megtalálható): internet-map.net

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.