Hirdetés

Első ízben tartana Office találkozót a Microsoft



|

Hirdetés

Bár a fejlesztőknek eddig is megvolt a lehetőségük, hogy makrókat készítsenek a már létező Office alkalmazásokon belül, ezeket évekig nem használták a különböző alkalmazások közötti adatcserére. Ehhez az Office 2003 megszületésére volt szükség, amely már támogatja az XML (Extensible Markup Language) leíró nyelvet - így a cég megkezdhette az Office-t egy olyan platformként népszerűsíteni, amelyre szabadon írhatóak a szerver-programmal integrálható alkalmazások - mondta el Dan Leach, a Microsoft "Information Worker Product Management Group" (információs munkaköri termék-menedzsment csoport) egyik termékcsoport-menedzsere. A fejlesztők ma már az Office kliens-termékeket integrálhatják az olyan Microsoft szerver-termékekkel, mint a SharePoint Portal Server, a Project Server, és a the Live Communications Server. "Valóban többet látunk már az Office-környezetben, mint csupán egy dokumentum-készítő alkalmazáscsomagot. A konferencia a független szoftverfejlesztők, a rendszer-integrátorok és a vállalati ügyfelek munkáját hivatott segíteni, hogy minél jobban kihasználhassák az új környezet előnyeit.




Azért vágunk bele, mert rengeteg kérdés és kérelem jut el hozzánk ebben a témában." A Microsoft abban is reménykedik, hogy egy lépéssel a riválisai előtt maradhat, mint például az IBM előtt, aki a nyílt forráskódú szoftvereit, valamint böngésző-alapú "vékony kliens" alkalmazásait az Office alternatívájaként kínálja fel. "Ez a konferencia pillanatnyilag nagyon fontos szerepet tölt be a Microsoft stratégiájában, mivel az Office tökéletesítése lelassult, és a horizonton felbukkantak az olyan vetélytársak is, mint az OpenOffice.org" - mondta Rob Helm, a Directions on Microsoft cég egyik vezető kutatója. "Máskülönben nagyon nehéz lenne meggyőzni a cégeket arról, hogy a Word vagy a PowerPoint egy újabb verziójára van szükségük." A konferencia arra is ad lehetőséget, hogy a szoftver-óriás megmutassa a fejlesztőknek a számukra készült fejlesztői eszközök leghatékonyabb felhasználási módjait is. Leach csoportja hétfőn megkezdte a meghívók kiküldését 1000 válogatott fejlesztői cég számára - amelyből körülbelül 800 résztvevő megjelenésére számít a februári rendezvényen.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.