Hirdetés

Eltűnt a társítási lehetőségem!



|

Hirdetés

Ha ismeretlen kiterjesztésűt vagy egy már társított dokumentumot szeretnék az általam választott programmal megnyitni, akkor hibaüzenetet kapok, majd nem történik semmi. A társításhoz szükséges ablak nem jelenik meg. Mitévő legyek, hiszen az állományok kiterjesztéseinek átnevezgetése elég kényelmetlen és sokáig tartó munka?A problémát nem kompatibilis program vagy hibásan eltávolított alkalmazás okozza. A megoldáshoz meg kell nyitnunk a rendszerleíró adatbázist.

A Start menü Futtatás ablakába írjuk be a regedit szót, majd keressük meg az alábbi kulcsot: HKEY_CLASSES_ROOTUnknownshellopenascommand. A jobb oldali ablakban megjelenő (Alapértelmezett) kulcsnak adjuk meg a következő értéket: %SystemRoot%system32rundll32.exe %SystemRoot%system32shell32.dll,OpenAs_RunDLL %1, majd az OK gomb megnyomása után lépjünk ki a regisztrációs adatbázisból. Ezután próbáljunk megnyitni egy ismeretlen kiterjesztésű állományt, és máris felbukkan a társításhoz szükséges ablak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.