Hirdetés

Emelkednek a DDR2 árak



|

Hirdetés

Áremelésre kényszerült januárban a koreai központú Samsung és Hynix, amelyek együttesen a világ DRAM piacának 40 százalékát birtokolják. Az ok mindkét esetben a készlethiány. A Hynix esetében a változás 5 é 10 százalék közé tehető, míg a Samsung konkrét összeg helyett jelentős árnövekedésről beszél. A tajvani Nanya Technology és a ProMos cégvek már 20 százalékos emelésről számolnak be, az ok itt is a szükségesnél jóval kisebb mennyiségű árukészlet.

Elemzők rámutatnak: a hiány súlyos problémákat vet fel, különösen ha figyelembe vesszük, hogy az AMD idén tér át a DD2-es modulok használatára Socket AM2 platformjának bevezetésével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.