Hirdetés

Erős negyedévet zárt a Google



|

A bevételek növekedése elsősorban a PlayStore forgalmának és a hardvereladásoknak volt köszönhető.

Hirdetés

A Google csütörtökön tette közzé a 2013-as üzleti éve negyedik negyedére vonatkozó pénzügyi adatokat. A cég 16,86 milliárd dolláros bevételt és 12,01 dolláros részvényenkénti nyereséget jelentett. Remek teljesítmény – igaz, a Wall Street-i elemzők még ennél is jobb eredményre – 16,75 milliárdos bevételre és 12,26 dolláros részvényenkénti nyereségre – számítottak. A befektetők a vártnál rosszabb számok ellenére sem bűntették a kertesőóriást, a részvényárfolyam a kereskedés lezárását követően enyhe emelkedést mutatott.

A Google a tavalyi év azonos időszakában 14,4 milliárd dolláros bevételt és 8,62 dolláros részvények után járó nyereséget ért el. A Q3-ban 14,8 milliárdos nyereség mellett 10,47 dolláros papíronkénti profitot könyvelhettek el.

A fizetett kattintások (ezek alapján mérhető a cég hirdetési üzletágának volumene) száma 31, a kattintásonkénti bevétel pedig 11 százalékkal emelkedett 2012-höz képest.

Hirdetés

A Q4 legnagyobb kérdése az volt, hogy mihez kezd a Google a masszívan veszteséges Motorolával. Időközben ez a probléma is megoldódott: Page-ék szerdán éjjel jelentették be, hogy 2,92 milliárd dollárért eladják a telefongyártót a kínai Lenovónak. Az aktuális negyedben a Motorola 384 millió dolláros veszteséget termelt.

„A bevételnövekedés annak volt köszönhető, hogy jelentősen megnőt a Play Store tartalmainak és alkalmazásainak forgalma”– mondta a Verge-nek Patrick Pichette, a Google pénzügyi igazgatója. A jó eredményhez a Nexus 5 és a Chromecast sikere is hozzájárult. „A Play-hardverek eladásai is nagyban hozzájárultak a negyedéves növekedéshez. A Nexus 5 nagyon jól fogyott, a Chromecast pedig a negyedév első számú bestsellere volt” – közölte Pichette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.