Hirdetés

Újságírókat börtönöztetne be a SOPA szerzője



|

A szenátor most épp nem a nép, hanem a szószólói közt csapna rendet.

Hirdetés

Lamar Smith, a hírhedt – és még ha nem is megbukott, de egyértelműen jegelt - SOPA törvénytervezet mögött álló texasi szenátor 64 évesen már láthatóan nem igazán foglalkozik az esetleges újraválasztásának kérdésével, hiszen az internet helyett most éppen az újságírást próbálná cenzúrázni.


Állítása szerint elfogadhatatlan, hogy az újságírók nemzetbiztonságot érintő kérdésekben kiszivárgott információkat hoznak nyilvánosságra, így az első világháború idején életbe lépett kémkedési törvényt módosítva lehetőséget kíván teremteni a média munkatársainak elhallgattatására, vagy ennek sikertelensége esetén a bebörtönzésükre: ha jól értjük, akkor tulajdonképpen hazaárulással vádolná a munkájukat végző publicistákat.


A szóban forgó törvény módosításán az amerikai képviselőház kormányszervek jogi felügyeletével foglalkozó bizottsága már serényen dolgozik, az egyik tagja (konkrétan James Sensenbrenner szenátor) a témában nyilatkozva elmondta, hogy ugyan a szólásszabadság alkotmányos jog, ám azért határokat kell szabni a gyakorlásának – magyarán egész addig bárki mondhat bármit, amíg az nem ütközik a kormány érdekeivel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.