Hirdetés

Feljavított Athlon teljesítmény



|

Hirdetés

Az Athlon MP 2800+ 512 kilobájt L2 gyorstároló memóriával rendelkezik, vagyis kétszer annyival, mint a korábbi Athlon MP lapkák. A nagyobb kapacitású átmeneti tárolóban több instrukció tárolható, így ezek hozzáférési ideje is csökken, amitől gyorsabban működik a CPU is. Az AMD így lényegében a gyorstároló növelésével ért el teljesítménynövekedést, hiszen az új lapka óraciklus sebessége ugyanúgy 2,133 GHz, mint az Athlon MP 2600+-é. Az utóbbi időben az AMD az Opteronnal vette célba a szerverpiacot, amely egyszerre a cég legnagyobb teljesítményű 32 bites processzora és egyben a cég első - és ez idáig egyetlen - 64 bites processzora. Ám az Opteronhoz teljesen át kell tervezni a lapkakészletet és az alaplapot, míg az Athlon MP a bevált Socket A infrastruktúrán alapul - ami költség-hatékony megoldást kínál az újtól ódzkodó felhasználóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.